KONYA / SELÇUKLU - Mustafa Bülbül Ortaokulu

Şbt

SEDEP Kapsamında 6. Sınıf öğrencilerimiz, ''bi bakıp çıka cam başlıklı'' Teknoloji bağımlılığını konu alan tiyatro gösterisini seyrettiler.

Nergül BAYRAM, Nihat ALTINTEPE, Tecelli DEMİR ve Mesut DURMUŞ öğretmenliğimizin rehberlik ve sorumluluğunda gidilen tiyatro ''bi bakıp çıka cam'', konusu günümüz gençlerinin nasıl yavaş yavaş sanal dünya bağımlısı oldukları ve nasıl yalnızlığa mahkum olduklarını bunlar-dan kurtulmak için ne yapmak gerektiğini anlatılan gösteriyi ilgi ile seyreden öğrencilerimize ve onlara rehberlik eden öğretmenlerimize teşekkür eder, başarılar dileriz.

Ara

7-17 Aralık Mevlana Haftası kapsamında okulumuz 7F sınıfı öğrencileri sınıf rehber öğretmenleri İlknur ÖZER ile 12 Aralık Perşembe günü Konya Mevlana Müzesi, Konya Şehitliği ve Konya Panorama Müzesi ziyaretinde bulundular.

2019-2020 öğretim yılında okulumuzun ortağı olduğu MERHAMET eTwinning Projesi aylık çalışması kapsamında hoşgörünün timsali Mevlana hazretlerini anlama, yaşamını ve eserlerini öğrenme amaçlı ile Mevlana Türbe ve Müze ziyaretinde bulunan 7F sınıfı ardından Konya Şehitliği ve Konya Panorama Müzesini de ziyaret ettiler. Gezi sonunda Mevlana ve Hoşgörü afişleri hazırladılar.

Öğretmenimiz İlknur ÖZER ve öğrencilerimize teşekkür eder, başarılar dileriz.

Kas

Be Aware of Cyber Bullying and Abuse projesi kapsamında 5. sınıf öğrencilerimiz ekim ve kasım ayı etkinlikleri doğrultusunda siber zorbalık temalı afiş ve logolar tasarlamış olup oy çokluğuyla projede okulumuzu temsil edecek olan afiş ve logoları belirlemişlerdir.

Esat ÖZGÖRENEK öğretmenimize ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

E twinning Projesi

Be Aware of Cyber Bullying and Abuse

(Okullarda siber zorbalığa ve teknolojinin kötü kullanımına yönelik çalışmaların yapılacağı Proje)

Be Aware of Cyber Bullying and Abuse isimli 11 ülkeden pek çok öğretmenin ve okulumuz rehber öğretmeni Esat Özgörenek'in dâhil olduğu okullarda siber zorbalığa ve teknolojinin kötü kullanımına yönelik çalışmaların yapılacağı projeye  Mustafa Bülbül Ortaokulu olarak biz de dahil olduk. Ekim ayı itibariyle projeyi ve yapılacak çalışmaları öğrencilerimize tanıttık ve faaliyetlerimize başladık.

Proje ekibimize başarılar diliyoruz.

Kas

Mustafa Bülbül Ortaokulu matematik öğretmeni Betül ESEN ve öğrencileri Sürdürülebilir STEM eTwinning projesi ile gerçek yaşam problemlerine çözüm bulmaya devam ediyor.

Kas

KONYA - Selçuklu KONYA - Selçuklu KONYA-Selçuklu Mustafa Bülbül Ortaokulu matematik öğretmeni Betül ESEN ve öğrencileri geçen yıl başarıyla tamamladıkları ve ödüllerle taçlandırdıkları stem projelerine bu yılda  Sustainable STEM-Sürdürülebilir STEM  projesi ile devam ediyor. Öğrencilerimiz bu projede akıllı evlerine tasarlamak için işbirlikçi takımlar halinde çalışacaklar, birbirlerinden öğrenecekler ve gerçek dünya problemlerine çözümler bulacaklar. Böylece yaratıcılıklarını, 21. yy becerilerini geliştireceklerdir.

Ekm

Konya Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği 2018 yılı eTwinning Ödülleri töreni 30 Ekim 2019 tarihinde Dedeman Otel'de yapıldı. Törende 2018 yılı Ulusal Kalite Ödülleri, Avrupa Kalite Ödülleri ve eTwinning School levhaları dağıtıldı. Ödül törenine okulumuzu temsilen Okul müdürümüz Gürcan ÖZTÜRK, matematik öğretmenlerimiz Betül ESEN ve İlknur ÖZER katıldı. Öğretmenimiz Betül ESEN 2018 yılında yürüttüğü STEM projesi ile ulusal kalite ödülü aldı.

Ayrıca okulumuz  Konya'da sadece 27 okulun almaya hak kazandığı eTwinning School levhası almaya da hak kazanmıştır.

Bu başarıda emeği geçen okulumuz tüm öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz e twinning Kulüp toplantısı 22 Ekim Salı günü B Blok Kütüphanemizde yapıldı. Toplantıda Matematik Dersi Öğretmenlerimiz Betül ESEN ve İlknur ÖZER Kulüp üyelerine bu yıl yapılacak çalışmalar ve yürütülecek Projeler hakkında bilgiler verdiler.

Toplantıya katılan idareci ve öğretmenlerimize teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

Şbt

Okulumuz Güvenli Okul Komisyonu üyeleri, B Blok kütüphanemizde Güvenli Okul 2.dönem toplantısını gerçekleştirdiler.

Toplantıya katılan komisyon üyelerimize teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

Ock

Okulumuzun e-güvenlik eylem planına uygun olarak okul sınırları içinde e-güvenlik ve internet protokolleri uygulanmaktadır.

Bu kapsamda,  Matematik Dersi Öğretmenimiz Betül ESEN 8B sınıfı öğrencilerine Güvenli İnternet Kullanımı" sunumu yaptı.  Sunumda  internet bağımlılığı ve  önlemleri, siber tuzaklar, siber zorbalık, çocuklarımızı  internetin zararlarından koruma yolları ve güvenli internet hizmeti başlıklarına yer verildi. Ders planına işlendi.

Sunumu gerçekleştiren öğretmenimize teşekkür eder, başarılar dileriz.

Ara

Ock