Haz

21 Haziran 2 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Telafide bende varım Etkinlikleri Başvuru formu ve Veli izin Belgesi ne aşağıdaki bağlantı linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Haz

2020 - 2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Yüzyüze ve Uzaktan Eğitim Derslerimiz tamamlandı. Son dersimizden sonra kapanış törenimizi gerçekleştirdik.

İdarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin bulunduğu Törende Okul müdürümüz Gürcan ÖZTÜRK yapmış olduğu konuşmada, Öğretim yılının değerlendirmesini yaptı. Bu yıl okulumuzdan mezun olan 8. Sınıf öğrencilerimize  bundan sonraki  hayatlarında sağlık ve başarılar temennisinde bulundu. Öümüzdeki eğitim öğretim yılında 5.6. ve 7. sınıf öğrencilerimizede  5 Temmuz tarihinde başlayacak olan Telafide Bende varım Etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

İstiklal Marşımızın okunmasından sonra törenimiz sona erdi.

Haz

Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tanıtım görseline ve okul web sitesine aşağıdaki bağlantı linkleri üzerinden ulaşabilirsiniz.

Haz

Okulumuz Zümre Başkanları Toplantısı 16 Haziran Çarşamba günü saat 14:00'de Öğretmenler odasında gerçekleştirildi.

Okul müdürümüz Gürcan ÖZTÜRK başkanlığında, müdür yardımcılarımız ve okul zümre başkanları öğretmenlerimizin katıldığı toplantıda, müdür yardımcımız Bünyamin ACEMOĞLU yüz yüze telafi eğitiminin planlanması, 21 Haziran 2 Temmuz arası telafi eğitimi ve 2 Temmuz sonrası yapılacak etkinlikler hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantıya katılan idareci ve öğretmenlerimize teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

Haz

Geri dönüşüm için Ödüllü Atık Pil  Toplama kapmanyamız başladı.

Haz

Geri dönüşüm için Atık Kağıt  Toplama kapmanyamız başladı.

Haz

Bebeklikten ergenliğe Sağlık Bakanlığımızın hazırlamış olduğu sıkça sorulan sorular ve cevapları konulu web sitesine aşağıdaki bağlantı linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Haz

Adayların belirtilen belgelerle birlikte Güzel Sanatlar Lisesine  şahsen  başvuru yapmaları gerekmektedir.

Güzel Sanatlar Lisesi  yetenek sınavı başvuruları ile ilgili ayrıntılı bilgiye  aşağıdaki bağlantı linkinden ulaşabilirsiniz.

Haz

Konya Spor Lisesi  yetenek sınavı başvuruları ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve  örnek parkur  görseline aşağıdaki bağlantı linklerinden ulaşabilirsiniz.

Haz

Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadele çalışmalarının güçlendirilmesi adına; öğrenci ve öğretmenlerin  https://uzaktanegitim.yesilay.org.tr adresi üzerinden Yeşilay Eğitim Portalı'na yönlendirilmesi ve EBA djijital kütüphanesine yüklenen videoların öğretmen, öğrenci ve velilere duyurulması istenen yazı gereği;

Duyurusuna http://ogm.meb.gov.tr/www/yarisma/kategori/19 linkinden ulaşılabilecek olan ve çevrim içi olarak gerçekleştirilecek söz konusu etkinliğin; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Millî Eğitim Temel Kanunu ile Türk Millî Eğitiminin genel amaçlarına uygun olarak ve yürürlükte olan diğer tüm düzenlemelerde belirtilen hüküm, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde,  gönüllülük esasına göre ve ücretsiz olarak yapılması gerekmektedir.

İlgili açıklamalara aşağıdaki bağlantı linkleri üzerinden ulaşabilirsiniz.

Haz

Sigara bağımlılarının büyük çoğunluğu sigarayı bırakmak ister ya da bırakmayı düşünür. Eğer siz de bu kişilerden biriyseniz fakat bırakamayacağınızı düşünüyorsanız merak etmeyin, sigarayı bırakabilirsiniz.

Toplumda tütün kullanımını azaltmak ve pasif etkilenimini önlemek amacıyla Mayıs 2021 itibariyle "BAŞARABİLİRSİN" temasıyla sigara bırakma kampanyasının hayata geçirileceği ilgi (b) yazı ile bildirilmiştir. Kampanyaya katılım http://alo171.saglik.gov.tr/ sitesindeki "BAŞARABİLİRSİN" butonu üzerinden ulaşılabilen, kampanya katılım formu ile bağımlılık düzeyi tespitine yönelik form doldurularak yapılabilecektir.

Ayrıntılı bilgiye  aşağıdaki bağlantı linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Haz

Pandemi nedeniyle uzun bir süre ara vermek zorunda kaldığımız Yüz yüze eğitimimiz 5.6.7. ve 8. sınıflarımızın katılımı ile 7 Haziran Pazartesi günü tekrar başladı.

İdarecilerimiz, öğretmenlerimiz , öğrencilerimiz ve velilerimizin katıldığı Törenimizde, Açılış konuşması ardından İstiklal marşımız okundu ve öğrencilerimiz derslerine başladılar.

Hayırlı, sağlıklı ve başarılı dersler dileriz.

Haz

06/06/2021 tarihinde uygulanan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavın Soru Kitapçıkları (Sayısal ve Sözel) ve cevap anahtarlarına aşağıdaki bağlantı linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Haz

Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK, korona virüs salgını sebebiyle eğitimde yaşanan sorunları çözmeye yönelik Telafide Ben de Varım Programının detaylarını açıkladı.

Okullar yaz döneminde açık tutulacak ve öğrencilere fiziksel etkinlikler, akademik programlar sunulacak.

Öğretmenler bu süreçte görev alacaklar.

18 Haziran Cuma gününden itibaren öğrenciler karnelerini alabilecekler.

Liseler için kritik kazanımlar taraması ile özel programlar uygulanarak öğrencilerin üniversite sınavlarına daha iyi hazırlanmaları sağlanacak.

Programlar öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra velileri de kapsamakta.

Detaylara aşağıdaki bağlantı linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Haz

Sevgili öğrencilerimiz, Sınavla ilgili ayrıntıları arkadaşlarınız size bir videoyla kısaca anlatmışlar.

İzleyin bakalım, kaçırdığınız bir şey var mı?