OKULUMUZUN KURUCUSU

MUSTAFA BÜLBÜL KİMDİR?

18-08-2021

MUSTAFA BÜLBÜL; Konya'ya bağlı Yatağan köyünün önde gelen simalarından Hacı Mustafa Bülbül'ün oğludur.

MUSTAFA BÜLBÜL; 1937 yılında Yatağan Köyünde doğmuş, ilk öğrenimini Sağlık Kasabında tamamlamıştır. Ailesiyle birlikte 1949 yılında Konya'ya gelmiş, kendi isteğiyle tornacılık öğrenmek üzere bir atölyede çalışmaya başlamıştır. 1957 yılında askere gitmiş, askerlik dönüşü 1959 yılında babası kendisine ilk torna atölyesini açmış, genç bir girişimci olarak sanayicilik hayatına böylece başlamıştır.

Bu arada aynı köyden, Asiye hanımla evlenmiş, 3 kızı ve 1 oğlu olmuştur.

Babasının açmış olduğu bu küçük atölye, Mustafa Bülbül'ün azmi ve çalışkanlığı sayesinde, tarım makineleri sektörünün öncüsü Özyatağanlı kolektif şirketine, daha sonra Özyatağanlı A.Ş.ye dönüşmüştür.

MUSTAFA BÜLBÜL; çalışmalarını tarım makineleri ile sınırlandırmamış, otomotiv sanayi, döküm sanayi, takım tezgâhları ve gıda sanayi gibi değişik sanayi kollarının kurulmasına da öncülük etmiştir

MUSTAFA BÜLBÜL; ihracat seferberliğini Konya'da başlatan ilk sanayicidir. Faklı alanlarda faaliyet gösteren şirketlerini birleştirerek Mustafa Bülbül Holding olarak kendilerinin isimlerini yaşatacak kuruluşu gerçekleştirmiştir.

MUSTAFA BÜLBÜL; sadece sanayi değil sosyal faaliyetlerde de öncülük eden bir iş insanıdır. Konya'mız için her görevi severek kabullenmiş, Konya Spor Başkanlığı ve Sanayi Odası Başkanlığı görevlerini vefatına kadar sürdürmüştür.

Netice olarak MUSTAFA BÜLBÜL;

"Bir Yıl Sonrasını Düşünüyorsan; Tohum Ek,

10 Yıl Sonrasını Düşünüyorsan; Ağaç Dik,

100 Yıl Sonrasını Düşünüyorsan; Halkı Eğit"

Felsefesiyle hareket ederek, pek çok zanaatkâr yetiştirmiş, son olarak da eğitimin ilk aşaması bu İlk Öğretim Okulunu yaptırmıştır.

MUSTAFA BÜLBÜL; ömrü vefa etmemiş, okulun inşaatı bitmeden 21 Ocak 1988 de Konya'da vefat etmiştir.

Varisleri Mustafa Bülbül'ün arzuları doğrultusunda okulu tamamlayarak Konya Milli Eğitiminin hizmetine sunmuştur.

Sayın Mustafa Bülbül´e Teşekkürü Bir Borç Biliriz

Mustafa Bülbül Orta Okulu Çalışanları