T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - Mustafa Bülbül Ortaokulu

Kültürel Mirasımız- Hayatta Kalma Mücadelesi Veren Meslekler (EBA Haberleri)

 

KONYA-Selçuklu Mustafa Bülbül Ortaokulu 6.sınıf öğrencileri, Türkçe dersi "Biz ve Değerlerimiz" teması çerçevesinde 11.04.2018 tarihinde Cultural Heritage:S.O.S(Struggle of Survival) ismi ile bir etwinning projesi oluşturdular. Bu proje kapsamında hayatta kalma mücadelesi veren mesleklerimizi araştırarak 02.05.2018'de yorgancılık mesleği ustası ile bir röportaj yaptılar.

Öğrenciler; öğretmenleri İlknur Özer danışmanlığında yaptıkları röportajda ,yorgancılık mesleği ve yorgancılığın yapılışı hakkında bilgi edindiler. Yorgancı ustası, bu mesleğin unutulmaması için çırak yetiştirmek gerektiğini vurguladı. Ayrıca meslek yüksek okullarında da "yorgancılık" bölümü açılarak istekli öğrencilere, bu eğitiminin verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu el sanatı eğitimini-yorgancılık eğitimini- alan gençlerin böylelikle bu mirası kuşaktan kuşağa aktarılabileceğini dile getirdi. 
Konya, Bitlis, Balıkesir, Adana, Mersin ve Kayseri'den de ortakların bulunduğu bu projeyi, Romanya ortağı ile uluslararası bir boyuta taşımış oldular. Bu proje ile öğrenciler, kuşaklar arası bir köprü kurmayı ve kültürel mirasımıza sahip çıkmayı hedeflemektedirler.

 

Projede görev alan öğrencilerimiz ve onlara rehberlik eden öğretmenimiz İlknur ÖZER´i tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

Kültürel Mirasımız- Hayatta Kalma Mücadelesi Veren Meslekler (EBA Haberleri) için tıklayınız

 

04-05-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.05.2018 - Güncelleme: 15.01.2020 09:58 - Görüntülenme: 415
  Beğen | 0  kişi beğendi